Info

Nuorten Saarigalleria   

Minkä tekemisestä nautit eniten? Mitä saavutustasi arvostat eniten? Mikä on sinulle kaikkein tärkeintä tulevaisuudessa? Tule tekemään ajatuksistasi taidetta nuorten kesän taidepajoissa. 

Helsingin Vartiosaaressa avautuu maanantaina 1.6. 12–18 -vuotiaiden nuorten kesätoiminta ja taidepaja Nuorten Saarigalleria. Saarigalleriassa nuoret voivat tehdä taidetta ja taidekäsitöitä, viljellä, hoitaa eläimiä ja luontohetkeillä upeassa saariympäristössä. 

Kesän pääteemat ovat menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus, joita käsitellään taiteessa, kädentaidoissa ja luontotoiminnassa.  

Työskentelytiloina upean saarimaiseman lisäksi ovat hammaslääkäri Ernst Waseniuksen huvilansa pihapiiriin yli sata vuotta sitten rakennuttamat talli ja lato. 

Tutustu Vartiosaareen 

Vapaamuotoisemmin saareen pääsee tutustumaan leiri- ja työpajaviikkojen ulkopuolella avoimina viikkoina 1.–12.6. ja 26.6.–31.7. Tarkemman aikataulun löydät täältä.

Saareen voi tulla esimerkiksi kiertämään hyvinvointipolkua, puuhailemaan puutarhaan, syömään omia eväitä näköalakalliolla tai seikkailemaan muuten vain upeissa maisemissa. Lisäksi 20.7. alkaen on mahdollisuus tulla tutustumaan kesän aikana työpajoissa tehtyihin töihin kun näyttelyviikko avautuu.

Avoimia viikkoja suositellaan myös nuorisotalojen ryhmille, jonka lisäksi nuorisotalojen omat ryhmät voivat ilmoittautua työpajaviikoille sähköpostitse tai harrastushaun kautta.

Kursseja, päiväpajoja ja kivaa kesätekemistä 

Helsingin nuorisopalvelut järjestää nuorille 15.6.–17.7. välisenä aikana maksuttomia kuvataide-, puutyö, kivi- ja metallipajoja Saarigalleriassa.

Kuvataidepajoissa valmistetaan värejä ja työvälineitä luonnon aineksista, korupajoissa muotoillaan pikkuesineitä ja koruja ja puutyöpajoissa nikkaroidaan hyönteishotelleja. 

Kaikki kurssit ovat tutustuttavissa ja varattavissa 18.5. alkaen osoitteessa Harrastushaku.fi

Osa kursseista ovat useamman päivän kestäviä päiväleirejä ja osa avoimia työpajapäiviä, joihin voi piipahtaa hetkeksi tai jäädä koko päiväksi. 

Kesän aikana lähiluontoon rakentuu myös nuorten yhteisiä ympäristötaideteoksia. Työpajojen päätyttyä järjestetään 20.7.–31.7. kaikille avoin näyttely, jossa esitellään työpajoissa syntyneitä teoksia.  

Ilmoittautuminen 

Kaikki kesän toiminnat ovat ilmaisia ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen Harrastushaun kautta. Paikkoja on rajoitetusti. Hae hakusanalla “Nuorten Saarigalleria“.

Ruokailu 

Nuorten ekokahvilaNuorten ekokahvila tarjoaa kesän ajan Saarigalleriassa ilmastoystävällistä evästä edulliseen hintaan. Ekokahvila ei ole auki päivittäin kaikille avoimena kahvilana, vaan ainoastaan osana Saarigallerian toimintaa. 

Pop-up –kahvila: Vartiosaaren Pop–up -kahvilan aikatauluista lisätietoa täällä.

Kulkuyhteydet 

Vartiosaari on yhden neliökilometrin eli 140 jalkapallokentän kokoinen saari, joka sijaitsee 7 km Helsingin ydinkeskustasta itään Laajasalon ja Tammisalon vieressä. Katso kartta>

Vartiosaari on suurimmaksi osaksi virkistyskäytössä eli kaikki ovat saareen tervetulleita. Siellä sijaitsee myös viitisenkymmentä kesäasuntoa ja vanhaa huvilaa.  

Saarelle ei ole maayhteyttä tai siltaa, mutta nuorisopalvelut järjestävät 1.6.– 31.7. välisenä aikana maksuttomia venekyytejä saareen ja takaisin arkipäivisin, jonka lisäksi saareen pääsee myös Suomen saaristokuljetuksen maksullisella saaristokuljetuksella.  

Katso tarkemmat lähtöajat >

WC 

Tallin alueella, jossa Nuorten Saarigallerian toimintaa järjestetään, asiakkaille on uudet puuceet. 

Esteettömyys 

Vartiosaari ei ole esteetön. Voit kysyä lisätietoja osoitteesta saarigalleria@hel.fi 

Nuorten Saarigalleria 

Nuorten Saarigallerian kesätoiminnan järjestää Helsingin nuorisopalvelut. 

Ota yhteyttä 

Saarigalleriaan liittyvät asiat: saarigalleria@hel.fi 
Puhelimitse arkisin 10-15: (09) 310 71702

Nuorten Saarigallerian verkkokanavat 

IG: https://www.instagram.com/saarigalleria/

FB: https://www.facebook.com/events/240648997372907/

Munstadi: vartiosaari.munstadi.fi/