Hehkuvan päivän tunnelmia

Viime perjantaina 10.7.2020 täällä Vartiosaaren saarigalleriassa vieraili hehkuvan kuvalaiset, jotka tutustuivat nuorille suunnattuihin työpajoihin ja muihin aktiviteetteihin. Päivä oli täynnä energiaa, hymyjä sekä kahvilan tarjoamia herkkuja. Artikkelissa kerromme päivän tapahtumista, tunnelmista ja yleisestä fiiliksestä.

Hehkuva on kulttuuri ja vapaa-ajan toimialan henkilöstökerho, kertoo Ilona Anttila, tuottaja kulttuuri- ja vapaa-ajan toiminnan nuorisopalveluiden tapahtumayksikössä. Sen tarkoituksena on pitää huolta työntekijöiden eli henkilöstön viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista vapaamuotoisten kulttuuristen-, liikunnallisten- tai luovien aktiviteettien myötä.

Päivä alkoi Lyhyellä lauttamatkalla, joka kuljetti meidät Reposalmen rannasta Vartiosaareen. Lampaiden ihailu sekä ruokkiminen tuotti kävelymatkan varrella iloa jokaiselle. Ensimmäisten saapuessa saarigalleriaan heitä odotti kahvitarjoilu, joka ponkaisi päivän käyntiin. Keskustelun ja vanhojen tuttavien jälleennäkemisen puheensorina täytti saarigallerian kahvihetkellä. Tämän energisen hetken jälkeen oli työpajojen vuoro.

Aamupäivällä oli ohjelmassa luontokosmetiikkaa ja korupaja. Luonnonkosmetiikassa kuvalaiset saivat kerätä itse kasveja luonnosta ja yhdistää nämä merisuolaan luoden kylpysuolia. Korupajalla taas tehtiin nimensä mukaisesti erilaisia koruja; korvakoruja, kaulakoruja sekä sormuksia. Iltapäivällä suosittuna työpajana oli luonnonvoima eli luonnossa retkeily, jonka aikana tehtiin luontohetkeilyä.

Luonnonkosmetiikkapajassa syntyi kylpysuoloja

Kysellessäni kävijöiltä fiiliksiä tuli vastaan sydäntä lämmittävä määrä positiivista palautetta. Työpajat olivat kuulemma myös aikuisten mielestä sekä monipuolisia että kiinnostavia. ”Eniten on ehkä pidetty luontohetkeilystä”, toteaa Ilona. Eli toisin sanoen luonnossa olemisesta ja siitä nauttimisesta. Kuitenkaan ei saa unohtaa ekokahvilaa ja sen lämpimiä vohveleita sekä suussa sulavaa kakkua. Kaikkien iloksi taivas oli sininen koko päivän. Auringon paisteen linnut lauloivat ja kuvalaiset, kesätyöläiset, sekä me heinäkuun viestintätiimi nautimme meitä ympäröivästä luonnosta Vartiosaaren kauneudessa.