Saarigalleriasta löytyy tekemistä kesän läpi!

Moi! Me ollaan Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön kesäkuun viestintätiimi: Erin, Tuomas, Bri ja Riikka. Meidät voit bongata Instagramista @saarigalleria ja @ymparistotila, ja me pyöritään Vartiosaaressa muutenkin. Tässä artikkelissa pääsette kuulemaan Vartiosaaren kesätoiminnasta. Juttua varten on haastateltu saaren työntekijöitä.

Kesäkuun alussa Vartiosaareen on auennut nuorille suunnattu kesätoiminta ja taidepaja Nuorten Saarigalleria. Saarigalleriassa nuoret pääsevät tekemään taidetta ja käsitöitä, hoitamaan eläimiä, viljelemään kasveja ja luontohetkeilemään kauniissa ympäristössä.

Taiteessa, käsitöissä ja luontotoiminnassa päästään käsittelemään Saarigallerian tämän kesän pääteemoja: menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Maksuttomat taide- ja kädentaitotyöpajat alkavat 15.6.

Saarigalleriassa työskentelee paljon ihmisiä läpi kesän, joukossa on niin vakituisia nuorisotyöntekijöitä kuin nuoria kesätyöntekijöitäkin. Saarigallerian hostina toimii Wilhelmiina Seppä, eli Wiltsu, joka odottaa pian alkavia työpajaviikkoja innolla. Poikkeuksellisen kevään aikana on tullut tehtyä paljon etätöitä, joten on mukavaa päästä taas tapaamaan ihmisiä. “Onhan tämä myös kokemuksena hieno, tämä on kuitenkin ensimmäinen Nuorten Saarigalleria toivottavasti monista”, Wiltsu sanoo.

Hostin tehtävässä Wiltsu pääsee ohjaamaan Vartiosaareen tulevia nuoria ja muita vierailijoita, esittelemään heille paikkoja ja huolehtimaan, että kaikki löytävät työpajaviikoilla oikeisiin työpajatoimintoihin. Päivän alussa host toivottaa kaikki tervettulleeksi, ja päivä myös päätetään yhdessä kaikkien kanssa.

Hostin lisäksi Vartiosaaressa työskentelee monia nuoria kesätyöntekijöitä. Tähän joukkoon kuuluvat Santeri ja Venla, jotka tekevät saaressa esimerkiksi kunnostus- ja pihahommia. He ovat päässeet istuttamaan ja kastelemaan kasveja ja kitkemään rikkaruohoja.

Haltialan tilan lampaat tulevat viettämään kesää Vartiosaareen, ja niiden saavuttua Santerin ja Venlan tehtäviin kuuluu myös niiden hoito. Kaikki vierailijat pääsevät katsomaan lampaita 10.6. alkaen. Kesätyöntekijät odottavat lampaiden tuloa innolla!

Työpajatoiminnan lisäksi Vartiosaari on otollinen retkeilykohde kenelle tahansa, sillä se on täynnä upeita nähtävyyksiä ja kauniita luontokohteita. Wiltsun mielestä saaren hienoin yksityiskohta on luontopolun varrelta löytyvä näköalakallio ja sen yhteyteen rakennettu kiviasetelma. Myös saaren toiselle puolelle rakennettu metsäkirkko on upea, ja siellä on mahdollista järjestää ihan oikeita kesähäitä!

Saarigallerian ensimmäinen vierailija, Josefiina, kävi tutustumassa näköalakallioille rakennettuun kiviasetelmaan.

Venlan mielestä parasta Vartiosaaressa on sen rauhallisuus. Kaikille tekee hyvää päästä pois kaupungista ja arjesta rentoutumaan luontoon. Esimerkiksi luontopolku on hyvä paikka retkeilyyn! Santeri muistuttaa, että saari on kaikille avoin ja maksuttomalla venekuljetuksella kuka vaan pääsee ihastelemaan luontoa.

Saarigalleria tarjoaa siis kaikenlaista toimintaa ohjatuista työpajoista vapaaseen luontoretkeilyyn. Kesällä Vartiosaareen rakentuu nuorten yhteisiä ympäristötaideteoksia, ja työpajojen päätyttyä pidetään näyttely, jossa esitellään työpajoissa syntyneitä taideteoksia. Saaresta löytyy siis tekemistä koko kesän läpi!

Viestintätiimi Vartiosaaressa