Nuorten Saarigalleria on avautunut!

Helsingin Vartiosaareen avautui tämän viikon maanantaina 1.6. 12–18-vuotiaiden nuorten kesätoiminta ja taidepaja Nuorten Saarigalleria. Saarigalleriassa voi tehdä taidetta ja taidekäsitöitä, viljellä, hoitaa eläimiä ja luontohetkeillä upeassa saariympäristössä.

Kesän pääteemat ovat menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus, joita käsitellään taiteessa, kädentaidoissa ja luontotoiminnassa. Työskentelytiloina toimivat upean saarimaiseman lisäksi hammaslääkäri Ernst Waseniuksen huvilansa pihapiiriin yli sata vuotta sitten rakennuttamat talli ja lato.

1.–11.6. saareen voi arkipäivisin tulla retkelle ja tutustua omatoimisesti luontopolkuun, syödä eväitä ja luontohetkeillä aitan pihapiirissä. Nuorisopalveluiden ohjaajat ovat paikalla maanantaista perjantaihin ja heidän opastuksellaan voi rakentaa vaikkapa hyönteishotellin tai osallistua viljelyyn.

Ilmoitathan tulostasi laittamalla meille viestiä tai soittamalla: saarigalleria@hel.fi / (09) 31071702

Päiväleirejä ja avoimia työpajapäiviä

Saaressa järjestetään kesäkuussa kaksi taide- ja luontopainotteista päiväleiriä. Leireillä tehdään kuvataidetta ja taidekäsitöitä, kuten puu- kivi ja metallitöitä sekä viljellään, hoidetaan eläimiä ja tutustutaan lähiluontoon. 15.–18.6. järjestettävä leiri on suunnattu 9–12-vuotiaille ja 22.–25.6. puolestaan leireilevät 13–17-vuotiaat.

Lisäksi nuorisopalvelut järjestää nuorille 29.6.–17.7. välisenä aikana maksuttomia kuvataide-, puutyö, kivi- ja metallipajoja. Kuvataidepajoissa valmistetaan värejä ja työvälineitä luonnon aineksista, korupajoissa muotoillaan pikkuesineitä ja koruja ja puutyöpajoissa nikkaroidaan mm. hyönteishotelleja. 

Maksuttomien leirien ja työpajojen ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa harrastushaku.fi.

Työpajoihin voi ilmoittautua itse tai ehdottaa retken järjestämistä omalla nuorisotalolla Vartiosaareen.

Kesän aikana lähiluontoon rakentuu myös nuorten yhteisiä ympäristötaideteoksia. Saarigallerian kesä huipentuu, kun työpajojen päätyttyä järjestetään 20.7.–7.8. kaikille helsinkiläisille avoin näyttely, jossa esitellään työpajoissa syntyneitä teoksia.

Saarelle ei ole maayhteyttä tai siltaa, mutta nuorisopalvelut järjestää 1.6 –7.8. välisenä aikana maksuttomia venekyytejä saareen ja takaisin arkipäivisin, jonka lisäksi saareen pääsee myös Suomen saaristokuljetuksen maksullisella saaristokuljetuksella. Lisätiedot osoitteessa vartiosaari.munstadi.fi