Vaikuta

ruuti-logo

MITÄ ON RUUTI?

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä. Ruuti on sitä, että nuoret vaikuttavat ja haluavat tehdä Helsingistä paremman kaupungin.

KENELLE RUUTI ON?

Ruuti on kaikille 13–20-vuotiaille helsinkiläisille. Se on sinulle, joka haluat vaikuttaa. Sinulla ei tarvitse olla mitään tietoa tai koemusta ennestään, riittää että haluat vaikuttaa johonkin sinulle tärkeään pieneen tai isoon asiaan. Eikä kannata ajatella, että vaikuttaminen olisi vain joidenkin juttu tai että se olisi monimutkaista, ei ollenkaan. Vaikuttaa voi monella eri tavalla.

ruutibudjetti_logo_2016

RuutiBudjetissa alueen nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. RuutiBudjetti on osa Helsingin kaupungin budjettia ja sen käytöstä päättävät nuoret. RuutiBudjetin tuloksena nuorten ideat näkyvät alueilla. Nuoret ovat ideoimassa ja päättämässä vuosittain seuraavan vuoden nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja nuorisoasiainkeskuksen budjetin suuntaamisesta.

Ideoita kerätään useassa vaiheessa, niin että mahdollisimman moni nuori osallistuu nuorten vapaa-ajan toiminnan, harrastusmahdollisuuksien ja alueen kehittämiseen. Lopuksi nuoret äänestävät mielestään tärkeimmät ideat toteutettavaksi seuraavan vuoden toiminnassa. Äänestyksen tuloksen vahvistaa nuorista ja nuorisoasiainkeskuksen työntekijöistä koostuva RuutiBudjetin neuvottelukunta.

ruutiexpo_logo_2015

RuutiExpossa helsinkiläisnuoret saavat oman äänensä kuuluviin, pääsevät vaikuttamaan kotikaupunkinsa asioihin ja tutustumaan, miten Helsingissä voi vaikuttaa. RuutiExpo esittelee monipuolisesti erilaisten vaikuttamistapojen ja -väylien kirjon. Tavoitteena on, että jokainen nuori löytää oman tapansa vaikuttaa!

Ruuti-Expo järjestetään torstaina 3.11.2016 Helsingin kaupungintalolla klo 9-15