Staralla talkoissa

Tiistaina 7.7. huoltotiimin kaupunkiviikko jatkui Vuosaaressa talkoo hommissa Stara:lla. Tapasimme aamulla Vuosaaren metroasemalla, josta siirryimme linja-autolla Porslahdentie 18. Siellä tapasimme Stara:n vastaavan työjohtajan Tarjan, joka kertoi meille päivän aikatauluista ja siitä mitä työtä nuoret pääsevät tekemään. Päivän tehtäviin kuului vieraslajien kitkemistä, lähinnä jättipalsamia.

Siirryimme läheiseen Marielundin puistoon missä kyseistä kasvia esiintyi paljon. Jättipalsami on suurikokoinen ja mehevävartinen kasvi. Sillä on hennot juuret, joten kitkeminen oli helppoa. Se tapahtui ihan kasveja repimällä käsin tai suurempia alueita muutamalla viikatteella, jotka Stara oli lainannut. Kasvit pystyttiin jättämään maahan, koska ne kuivuvat muutamassa päivässä lähes olemattomiin. Lounastauon jälkeen oli enään muutama pieni alue jäljellä puistossa, jonka jälkeen saimme tehtäväksi siirtyä lähialueelle kitkemään rikkaruohoja. Päivän päätteeksi sovimme, että tapaamme Mellunmäen metroasemalla aamulla ja jatkaisimme siellä lähistöllä jättipalsamin kitkemistä.

Seuraavana päivänä menimme Länsimäentien kevyenliikenteenväylän viereisen ojanpientareelle kitkemis hommiin. Se oli huomattavasti haasteellisempi maasto kuin Vuosaaressa, mutta nuoret selvisivät siitäkin kunnialla ja päivä saatiin aikasemmin purkkiin. Stara:lla oltiin todella tyytyväisiä nuorten työpanoksesta ja siitä kuinka paljon kasveja kitkettiin. Vaikkakin tämä Himalajan vuoristoalueelta peräisin oleva kasvi taitaa olla tullut jäädäkseen.